top of page

Переваги індивідуального пошиву весільної сукні ?

Вибір весільної сукні для нареченої один із найскладніших етапів підготовки до весілля. Варіант пошиття сукні більшість наречених навіть не розглядають, хоча індивідуальний пошив має набагато більше переваг. Примірявши безліч суконь у весільних салонах, у нареченої зʼявляється бажання поєднати в одну модель ліф та спідницю або матеріал чи декор різних суконь. Ще один делікатний момент це бюджет. Часто сукня, яка сподобалась, залишається мрією, через те, що її вартість значно перевищує заплановану суму. В цьому питанні індивідуальний пошив дає можливість обирати, як складові матеріали різних сегментів, так і складність виробу в рамках запланованої суму.



Весільні сукні, які продають в салонах, проектуються на типові фігури. Нареченим з більш округлими формами або меншим зростанням, доведеться в кращому разі змиритися з дефектами посадки сукні на фігурі або перешивати виріб, що стане додатковими витратами.



В майстернях, що спеціалізуються на індивідуальному пошиві весільних суконь, створення образу починається з вибору моделі найбільш підходящої фігури нареченої. Після узгодження ескізу, починають етап конфекціонування – підбор матеріалів, фурнітури та декору для майбутньої сукні. Дизайнер вибирає найбільш підходящі полотна, враховуючи фактури матеріалів, що поєднуються. Тут варто прислухатися до думки професіонала, особливо якщо обрані Вами референси суперечливі за дизайном між собою чи з загальним стилем івенту.




Модельєр-конструктор знається на деталях та різних модельних особливостях, адже крім краси на фото, сукня має бути і комфортною. Якщо Вам сподобалося портфоліо майстра або відгуки про нього, довіртеся його рекомендаціям. Для майстра найціннішим є репутація. Першу примірку, майстер проводе, щоб перевірити якість конструкції, усунути можливі дефекти, тож не варто очікувати на зустріч із практично готовою сукнею. Трохи терпінням та уваги на примірках стануть приємними спогадами про створення Вашої унікальної, ідеальної весільної сукні.





bottom of page